Uitvoering

De praktische kant van de modernisatie

Diverse onderdelen van een lift kunnen afzonderlijk of in een keer gemoderniseerd worden. De grote onderdelen kan u hieronder afzonderlijk bekijken.

Wij kunnen ook totaal projecten aan, vervangen van de besturing, machine en de oude bordesdraaideuren vervangen door volautomatische schuifdeuren zonder kap en breekwerk aan uw gang!

Liftbesturing

Wij maken onze eigen sturingen aangepast aan de bestaande lift. Onze extended liftbesturingen bezitten een scherm waar eventuele fouten in een voor een technieker verstaanbare taal op verschijnen. Op de andere besturingen is een gewone pc voldoende, platformonafhankelijk! Enkel een recente browser en een netwerkkabel volstaan.

Wij hebben geen speciale geheime tool nodig om de fouten te kunnen uitlezen. In de stuurkast zit ook een simpel testtool die toelaat de veiligheidskring te testen zonder extra gereedschap. De nodige documentatie om te kunnen depanneren is in de stuurkast aan de binnenkant permanent aanwezig.

Al onze sturingen zijn uit standaard industriële componenten opgebouwd, ze bevatten geen eigen printen. Momenteel beschikken we over 3 types sturingen:

Sturing Basic

Als de bestaande bedrading en drukknoppen in orde zijn is een basis liftbesturing het meest geschikt. Deze is voorzien van alle mogelijke veiligheden maar geen dure toeters en bellen. Voor de foutanalyse gebruiken onze techniekers elk hun eigen laptop.

Sturing Clasic

Hetzelfde als een basic maar hier wordt ook de bedrading, drukknoppen in de kooi en op de bordesdeuren vervangen.

Sturing Extended

Volledig dezelfde functionaliteiten als de andere 2 maar hier zijn de schermen permanent aanwezig, standaanduiding in de kooi, touchscreen voor de techniekers in de machinekamer, programmatie en analyse scherm voor de frequentieregelaar.

Met de extended bent u ook voor altijd volledig onafhankelijk!

Nieuwe liftbesturing

Liftmachine

Een liftmachine kan vervangen worden bij overvloedig olieverlies of als het te veel lawaai maakt of binnen het kader van de wettelijke verplichte modernisering. We houden rekening met de bestaande situatie, zoals bijv. laadvermogen en snelheid. Uiteraard zijn ook de afmetingen van de bestaande machinekamer belangrijk.

De nieuwe machine kan in een stuk omhoog, gebruik makend van een hydraulische kraan, of in onderdelen door het gebouw. Ook een blokje beton houdt ons niet tegen, de brokstukken gaan in zakken naar beneden of in een bak die aan de kraan blijft hangen om schade aan de roofing te vermijden.

Vervangen van een machine

Drukknoppen

De drukknoppen ik de kooi kunnen ook afzonderlijk vervangen worden, in combinatie met een nieuwe besturing kunnen die ook oplichten bij het indrukken ervan. Het rommelig uitzicht van verschillende plaatjes, instructies,… kan door het vervangen van de kooiknopdoos een lift een totaal ander uitzicht geven.

Vervangen van drukknoppen

Deuren

Oude bordesdeuren kunnen gevaarlijk zijn, van deuren zonder positieve sloten kan niemand garanderen dat de liftkooi aanwezig is als men de deur opent.

In bepaalde gevallen kunnen we de bestaande handbediende draaideuren vervangen door volledig automatische schuifdeuren. De vrije doorgang moet niet noodzakelijk beperkt worden, met de modernste deuren is verlies van de kooidiepte zelfs beperkt.

We kunnen in bepaalde gevallen het oude deurkader laten staan en de nieuwe automatische deuren erachter plaatsen. Een sierlijst dekt de oude gaten. Nieuwe volledig automatische deuren zonder kap- en breekwerk.

Vervangen van bordesdeuren

Mechanische afscherming

Bewegende delen moeten afgeschermd worden, binnen het kader van de wettelijke verplichtingen. Onderhoud en inspectie mogen echter niet gehinderd worden. De afscherming is aan de situatie aangepast en is voldoende stevig bevestigd!

Aanduiden van gevaarlijke zone en/of extra noodstops maken de technische ruimte veiliger voor de onderhoudstechniekers of de keuringsinspecteurs.

Mechanische afscherming

Beschermen van de kooi ingang

De kooitoegang moet beveiligd of afgesloten worden. Aan beide systemen zijn er voor- en nadelen, dit zowel voor de gebruikers als voor de eigenaars. We houden uiteraard rekening met de afmetingen van de bestaande schacht en kooi. En we zoeken samen met de eigenaar naar de voor hem beste oplossing.

Onze optische gordijnen kunnen voorzien worden van gekleurde led’s, spraak en beveiliging tegen valpartijen.

Beschermen van de kooi ingang

Nieuwe kooi

Het uitzicht van de liftkooi is uw visitekaartje voor het gebouw, wij kunnen uw interieur moderniseren of de kooi ineens vervangen zodat het optische gordijn of kooideuren geïntegreerd zijn. De vloer, het plafond en zelfs de verlichting kunnen worden vervangen.

Nieuwe kooi

Leave a Comment